Relax-4U
Beukstraat 70
3812 MK Amersfoort
033 - 88 76 398

Wie is Gert van Beek
En hoe is Relax-4u ontstaan

Gert van Beek,
Ik ben de eigenaar van Relax-4u en geboren op zaterdag 5 augustus 1961 te Amersfoort, Nederland, om 23:15 uur. Van sterrenbeeld ben ik dus een Leeuw en in de Chinese horoscoop ben ik een Os. Ik ben dus eerlijk, recht door zee en neem snel de leiding. Verder ben ik flexibel, oprecht en een flinke doorzetter. Opgeven is bij mij dus geen optie. Het magnetiseren kende mijn moeder ook en haar vader kende het en de oma van mijn moeder kende magnetiseren. Daarmee ben ik minimaal een vierde generatie magnetiseur. Maar op beurzen en Pasar Malams waar ik contact heb met mensen die werken vanuit vorige levens, krijg ik regelmatig te horen dat ik een minimaal achtste generatie magnetiseur ben. Dat schijnt wereldwijd uniek te zijn.


Wie is Gert van Beek en Relax-4u.
Zolang als ik weet, kan ik magnetiseren.

In de familie uit mijn moederslijn zijn er heel veel mensen die genezende handen hadden. Nog altijd sta ikzelf er altijd weer verbaast van te kijken wat er allemaal gebeurd als ik mijn handen op het lichaam van iemand legt.

Eigenlijk staat bijna mijn hele leven al in het teken van zieke en gewonden mensen helpen.
Behalve dat ik Paramedisch Natuurgeneeskung Therapeut ben bij de BATC, ben ik ook al sinds 2002 docent in (Spoedeisende) eerstehulp, EHBO en BHV (BedrijfsHulpVerlening).

Sinds 2012 ben ik Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut bij BATC.

Sinds 1984 ben ik lid van het evenemententeam van Sint Joris (de EHBO-vereniging uit Amersfoort waar ik sinds 1982 lid van ben en sinds 1996 de herhalingslessen verzorgt).

In het evenemententeam van Sint Joris doe ik nog steeds erg veel ervaring op tijdens grote dance-party's, de marathon van Amersfoort en veel andere grote (sport)evenementen. Bij deze evenementen zijn er altijd veel ongevallen, letsels, (acute) ziekten en moet er soms onder zware omstandigheden een diagnose gemaakt worden en/of behandeld worden.

Sinds januari 2012 sta ik regelmatig op de beurzen van de Paraview en op Pasar Malams. Op deze beurzen, maar ook in de praktijk in Amersfoort, maak ik hele mooie dingen mee. Zowel op de beurzen als op de praktijk ontvangen ik mensen die al jaren met pijn en/of vragen rondlopen zonder dat er iemand of een arts is die hen kan of wil helpen. Met mijn helende handen kan ik heel vaak helpen, bijstaan, verbeteren en soms zelfs genezen.

In 2005 moest ik mijn moeder reanimeren. Gelukkig had ik de kennis om mijn moeder goed te reanimeren en met een defibrillator te defibrilleren. Uit later onderzoek bleek dat zij het Lang Q-T Syndroom had. Dat is een erfelijke levensbedreigende hartritmestoornis waarvan bekend is dat de kinderen meer dan 50% kans hebben het ook te hebben.
En ja hoor. Uit onderzoek bleek dat ook ik het LQTS had. Maar het bleek dat ik ook de levensbedreigende hartritmestoornis Brugada had. Volgens mijn Cardioloog ben ik de enige in de wereld die 2 mutaties in één DNA-gen heb en dus daadwerkelijk LQTS en Brugada heb.
Overigens heb ik nauwelijks last van de hartritmestoornissen en volgens mijn cardioloog heb ik net zoveel kans op een hartproblemen als ieder ander mens.

In 2006 overleed mijn vader na een kort ziekbed aan galblaaskanker.
In 2016 overleed mijn moeder aan een plotseling hartstilstand.

In 2008 werd bij mij een ICD geïmplanteerd. Hierdoor verloor ik mijn baan in loondienst als bakker/vrachtwagenchauffeur. De bakkerij was namelijk gesloten en ik raakte door de implantatie van de ICD mijn vrachtwagenrijbewis kwijt.

Gelukkig mocht ik twee jaar de ziektewet in en mocht ik in die tijd mijn bedrijf De Eerstehulp-express starten. Toen dat eenmaal goed liep, bleek dat ik in de zomeraanden nauwelijks werk had. Dus besloot ik om in 2009 een praktijkje op te zetten voor Natuurgeneeskunde. Dat werd zo'n groot succes dat ik nu twee bedrijven heb.

In de praktijk behandel ik steeds meer mensen. Relax-4u is nog steeds aan het groeien.

In 2011 besloot ik om aansluitend op mijn jaarlijkse vakantie naar Curaçao, een paar weken ook de mensen van het eiland te gaan behandelen. Tot op de dag van vandaag ga ik elk jaar twee weken naar Curaçao om de mensen daar te behandelen. Binnen niet al te lange tijd zal ik mijn activiteiten in de Cariben gaan uitbreiden naar Bonaire, Aruba en Suriname.

Elk jaar volg ik MBO- en HBO-scholingen en bij-scholingen om mijn kennis en vaardigheden te verbreden.

Mijn behandelingen op Curaçao.

Vanaf mei 2011 ga ik jaarlijks naar Curaçao om daar mensen te behandelen. Helaas krijg ik het nog niet voor elkaar dat de Curaçaose zorgverzekeraars mijn behandelingen willen vergoeden.

Ik probeer de Curaçaose overheid zover te krijgen om de Alternatieve- en Natuurgeneeskundige behandelingen vergoed te krijgen.

Op Curaçao logeer ik altijd op het Morena Eco Resort bij de Jan Thielbaai.

Morena Eco Resort
Kaya Damasco (Kavel F1) Jan Thielbaai, Curaçao
Tel.: 005999-74 73 737

Als ik op Curaçao ben, ben ik via hun receptie altijd bereikbaar voor hulp.

Ik ben in het bezit van certificaten en diploma's van:
- CIVAS (Centraal Instituut Voor Alternatieve Scholing) die zijn geaccrediteerd door BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument)

- Energieschool (voor mijn Medische Bsis Kennis HBO met PLATO-eindtermen)

- Quantum Touch (geaccrediteerd door BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument)

 


Gert van Beek