Relax-4U
Beukstraat 70
3812 MK Amersfoort
033 - 88 76 398

Onze werkwijze voor de behandelingen

Ik werk via de 5 natuurgerichte principes.

Dat zijn:
- Energie
- Prikkeloverdracht
- Drainage
- Voeding
- Psyche

Bijna alle klachten en aandoeningen hebben hun oorsprong in deze natuurgerichte principes. Ik ga dus eerst kijken of er met deze principes uw klacht, ziekte en/of aandoening kunnen oplossen.
Klik hier voor de uitgebreide uitleg van deze 5 principes.

Daarom kijken ik ook altijd naar uw voeding. Slechte voeding bestaat eigenlijk niet. Wat voor de ene persoon goed en gezond is, kan voor de andere persoon dodelijk zijn.

Een voorbeeld:
U houdt veel vocht vast. Dan kan Hymalaya zout of Keltisch zeezout uitkomst bieden omdat daar geen natrium in zit dat vocht vasthoudt.

Maar heeft u bijvoorbeeld de erfelijke hartritmestoornis Brugada. Dan kan Hymalaya zout en Keltisch zeezout dodelijk voor u zijn.

Wel is het zo; Hoe meer E-nummers er in de voeding zitten, hoe bedenkelijker het niveau.

Klik hier en lees een tabel met meest gebruikte voeding in Nederland met de PH-waarde. Hoe hoger de PH, hoe beter. Maar in principe heeft u uit alle PH-schalen voeding nodig. Bent u ziek, gebruikt u tijdelijk alleen voeding uit de hoge PH-schaal.


Een aandoening, klacht en/of ziekte evalueerd altijd.
Bijvoorbeeld: wond › ontsteking › infectie › inkapselen › vernietigen › tumoren.
Bij een tumor niet gelijk aan kanker denken. Want bijvoorbeeld een wrat wordt in de medische wereld ook een tumor genoemd.

Met de behandelingen probeer ik dat proces om te keren.
Het kan dus zijn dat tijdens en na een behandeling de klachten tijdelijk toenemen. Dat is dan alleen maar een goed teken.

 

Wat gebeurd er tijdens een bezoek aan mijn praktijk?
Als u voor de eerste keer bij mij komt voor een natuurgeneeskundige behandeling, vind er eerst een uitgebreid intakegesprek plaats.
Het is niet altijd zeker dat ik u bij uw eerste bezoek ook direct gaat behandelen. Soms wil ik dat u eerst contact opneem met uw huisarts of specialist.
Wel wil ik u na de eerste behandeling een week later terug zien om te kijken wat de behandeling gedaan heb voor u en het opstellen van een vervolgplan.

Tijdens de intake vraag ik ook naar uw zorgpas. De zorgpas dient u altijd bij u te hebben als u naar een zorgverlener gaat. Dus ook bij mij.

Verder vraag ik o.a. of u al onder behandeling van een arts bent, of u medicatie slikt, of u of uw familie een erfelijke aandoending heb waar ik rekening mee moet houden en of u een allergie heb. Als u niet onder behandeling bent van een arts, kan het dus soms gebeuren dat ik u eerst naar een arts stuur.

Daarna bespreken we welke therapie het meest geschikt is. Als u het eens bent met het voorgestelde, tekend u een behandelingsovereenkomst en kunnen we u behandelen.
Klik hier om de behandelovereenkomst te lezen. Dan kunt u alvast zien waarvoor u tekend. U mag uiteraard altijd uw dossier en behandelovereenkomst inzien. Desgewenst printen wij de behandelovereenkomst en uw dossier uit als u die wil meenemen of wil overleggen bij een reguliere arts.

Uw gegevens moeten wij van de zorgverzekeraars bewaren tot minimaal 7 jaar nadat u uw laatste behandeling heb gehad bij ons.

De consulten zijn in regel, wekelijks tot maandelijks. Maar soms is een consult eenmalig of met één of twee herhalingen.
Na gelang de klachten en uw wensen kan in overleg de intensiteit van de consulten tijdelijk veranderd worden.

Voor en na elke behandeling is er een korte evaluatie-gesprek.

Hou er rekening mee dat, zeker na de eerste behandeling, de klachten eerst even erger kunnen worden en daarna verminderen en/of zelfs verdwijnen. Mijn ervaring is wel dat de meeste klachten na circa 5 consulten structueel verminderd zijn.

Mijn behandelingen kunnen dagen lang doorwerken. Waardoor u dagen na de behandeling nog steeds de effecten kan ervaren.

Alle consulten vinden plaats in onze praktijkruimte te Amersfoort.
Bent u moeilijk ter been, heeft u straatvrees of zijn er andere redenen, dan kan ik desgewenst ook bij u thuis komen mits daar de tijd voor is in de prakijk. Er zijn daaraan natuurlijk wel extra kosten verbonden.