Relax-4U
Beukstraat 70
3812 MK Amersfoort
033 - 88 76 398

Onze werkwijze voor de behandelingen

Wij werken via de 5 natuurgerichte principes.

Dat zijn:
- Energie
- Prikkeloverdracht
- Drainage
- Voeding
- Psyche

Bijna alle klachten en aandoeningen hebben hun oorsprong in deze natuurgerichte principes. Wij gaan dus eerst kijken of wij met deze principes uw klacht, ziekte en/of aandoening kunnen oplossen.

Daarom kijken wij ook altijd naar uw voeding. Slechte voeding bestaat eigenlijk niet. Wat voor de ene persoon goed en gezond is, kan voor de andere persoon dodelijk zijn.

Een voobeeld:
U houdt veel vocht vast. Dan kan Hymalaya-zout of Keltisch zeezout uitkomst bieden omdat daar geen natrium in zit dat vocht vasthoudt.

Maar heeft u de erfelijke hartritmestoornis Brugada. Dan is Hymalaya-zout en Keltisch zeezout dodelijk voor u.

Wel is het zo; Hoe meer E-nummers er in de voeding zitten, hoe bedenkelijker het niveau.

Klik hier en lees een tabel met meest gebruikte voeding in Nederland met de PH-waarde. Hoe hoger de PH, hoe beter. Maar in principe heeft u uit alle PH-schalen voeding nodig. Bent u ziek, gebruikt u tijdelijk alleen voeding uit de hoge PH-schaal.


Een aandoening, klacht en/of ziekte evalueerd altijd.
Bijvoorbeeld: wond › ontsteking › infectie › inkapselen › vernietigen › tumoren.
Bij een tumor niet gelijk aan kanker denken. Want bijvoorbeeld een wrat wordt in de medische wereld ook een tumor genoemd.

Met onze behandelingen proberen wij dat proces om te keren.
Het kan dus zijn dat tijdens en na een behandeling de klachten tijdelijk toenemen. Dat is dan alleen maar een goed teken.

 

Wat gebeurd er tijdens een bezoek aan onze praktijk?
Als u voor de eerste keer bij ons komt voor een massage en/of therapie, vind er eerst een uitgebreid intakegesprek plaats.
Het is niet altijd zeker dat wij u bij uw eerste bezoek ook direct gaan behandelen. Soms willen wij dat u eerst contact opneem met uw huisarts of specialist.
Wel willen wij u na de eerste behandeling een week later terug zien om te kijken wat de behandeling gedaan heb voor u en het opstellen van een vervolgplan.

Tijdens de intake vragen wij bijvoorbeeld o.a. of u al onder behandeling van een arts bent, of u medicatie slikt, of u of uw familie een aandoending heb waar wij rekening mee moeten houden en of u een allergie heb. Als u niet onder behandeling bent van een arts, kan het dus soms gebeuren dat wij u eerst naar een arts sturen.

Voor, tijdens of na een behandeling kan het zijn dat wij graag zouden zien dat u naar een (huis)arts of ziekenhuis gaat voor behandeling of onderzoek. U ontvangt van ons dan een verwijsbrief voor uw (huis)arts of afdeling van een ziekenhuis.

Na het intakegesprek, wordt er samen met u beoordeeld welke methode voor u het beste zal zijn.
Als u speciaal voor een massage of therapie komt, vind er een kort intakegesprek plaats.
Mocht ook dan na het intakegesprek blijken dat wij u liever eerst naar een arts verwijzen voordat wij u gaan behandelen, zijn er uiteraard helemaal geen onkosten voor u.

Indien u liever een andere massage c.q. therapie wil dan voorgesteld, dan wordt deze, indien verantwoord, uitgevoerd. U kunt bij de consulten ten alle tijden van massage of therapie afwisselen indien niet het gewenste resultaat behaald wordt of als u iets anders wil proberen.

De consulten zijn in regel, wekelijks tot maandelijks. Maar soms is een consult eenmalig of met één of twee herhalingen.
Na gelang de klachten en uw wensen kan in overleg de intensiteit van de consulten tijdelijk veranderd worden.

Hou er wel rekening mee dat, zeker na de eerste behandeling, de klachten eerst even erger kunnen worden en daarna verminderen en/of zelfs verdwijnen. Onze ervaring is wel dat de meeste klachten na circa 5 consulten structueel verminderd zijn.

Onze behandelingen kunnen dagen lang doorwerken. Waardoor u dagen na de behandeling nog steeds de effecten kan ervaren.

Alle consulten vinden plaats in onze praktijkruimte te Amersfoort.
Bent u moeilijk ter been, heeft u straatvrees of zijn er andere redenen, dan kunnen wij desgewenst ook bij u thuis komen mits wij de tijd daarvoor hebben. Er zijn daaraan natuurlijk wel extra kosten verbonden.